Το μυστήριο της λίμνης των σκελετών στα Ιμαλάια Όρη...

to mystirio tis limnis ton skeleton sta imalaia oroi 00
Σε μια απόμακρη γωνιά των Ιμαλαίων και σε υψόμετρο 5.000 μέτρων στην βιομηχανική περιοχή Uttarakand στα Ιμαλάια Όρη, της Ινδίας υπάρχει ένα μυστήριο που έχει απασχολήσει αρκετούς μελετητές και αναλυτές.

Πρόκειται για την λίμνη των σκελετών,“The Skeleton Lake” και  ανακαλύφθηκε τυχαία πριν από 73 χρόνια στην Ινδία.

Κάθε καλοκαίρι που λιώνουν οι πάγοι αποκαλύπτεται το μακάβριο θέαμα που μοιάζει με τάφο τεραστίων διαστάσεων που φιλοξενεί τουλάχιστον 600 σκελετούς.

to mystirio tis limnis ton skeleton sta imalaia oroi 1

Πολλοί έκαναν λόγο για Ιάπωνες στρατιώτες που στην προσπάθεια τους να περάσουν από τα Ιμαλάια, εν μέσω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρήκαν τραγικό θάνατο.

Η Αγγλία για να μην κατηγορηθεί και να αποφύγει επικείμενη επίθεση από την Ιαπωνία, επέβαλε να γίνει άμεση αναγνώριση των σκελετών.

Οι πρώτες διαδικασίες χρονολόγησης με άνθρακα που διεξήχθησαν σε αυτούς τους σκελετούς, είχαν αποκαλύψει ότι ανήκαν μεταξύ του 12ου και του 15ου αιώνας.

to mystirio tis limnis ton skeleton sta imalaia oroi 2

Οι επιστήμονες του Λονδίνου και του Hyderabad που εξέτασαν τα κρανία, διαπίστωσαν ότι φέρουν πολλά κατάγματα.

Πιθανολογούν ότι προκλήθηκαν εξαιτίας πτώσης μεγάλων χαλαζόκοκκων που συνοδεύτηκε από κάποια μεγάλη χιονοθύελλα. Αυτό βοήθησε να διατηρηθούν πολλά από τα λείψανα σε καλή κατάσταση, στο εσωτερικό της λίμνης.

Οι νεκροί ήταν μάλλον μέρος μιας θρησκευτικής πομπής, της «Nanda Jaat Yatra», η οποία γινόταν κάθε 12 χρόνια! Απόγονοι των βασιλιάδων του Garhwal οργάνωναν ταντρικές τελετουργίες, αφιερωμένες στη περίφημη «Sri Yantra».

Σύμφωνα με την παράδοση 5000 ετών, αυτή ήταν «η αναπνοή της Θεότητας», μέσω της οποίας εξελίχθηκε ο κόσμος.

to mystirio tis limnis ton skeleton sta imalaia oroi 6
to mystirio tis limnis ton skeleton sta imalaia oroi  5

Σήμερα, η «λίμνη των σκελετών» τους θερινούς κυρίως μήνες γεμίζει από περίεργους ταξιδιώτες που επιθυμούν να δουν το παράξενο φαινόμενο με τους σκελετούς που βρίσκονται παραλίμνια αλλά και στον πάτο της λίμνης Ρούπκουντ.

Όλο και περισσότεροι επισκέπτες της περιοχής συνηθίζουν να παίρνουν μαζί τους απομεινάρια και αντικείμενα από τους σκελετούς.

Για να φτάσει κανείς εκεί, απαιτείται ταξίδι τεσσάρων ημερών από την κοντινότερη κατοικημένη περιοχή.

πηγη

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...